Must play golf courses


Als je aan Schotland denkt, denk je aan regen, wind en relatief koud. Van 10 - 13 augustus mocht ik enkele banen spelen in Schotland en enkele foto's maken. Het weer was geen Schots weer. 26 graden, een little brease (zoals de schotten dat noemen) en strak blauwe luch. Ongelooflijk, wat een mazzel. Maar ik ging natuurlijk niet voor het weer naar Schotland. Ik ging voor de banen en de gezelligheid.


En wat voor banen: Lunding Golf Club, Elie Golf House Club en Ladybank Golfclub mocht ik spelen. En wat blijven linksbanen toch fantastisch. De vergezichten, de harde ondergrond, bij elke bal moet je nadenken. Dat is wacht echt golf is, dat is waarom ik zo van het links golf hou.


Ook elke linksbaan in Schotland is weer anders. Zo heeft Elie Golf House Club geen enkele par 5, maar toch is het echt een volwaardige 18 holes golfbaan. De historie van deze club, het clubhuis en dat het gewoon letterlijk midden in het dorp licht, maakt deze baan echt bijzonder. Eentje die je echt gespeeld moet hebben. Zeker de paar holes die aan zee liggen zijn echt geweldig, wat een uitzicht. Lundin Golfclub is nog meer een echt linksbaan, 9 holes uit, 9 holes in. Met supersnelle greens, harde ondergrond, maakt het deze baan echt lastig, zeker als je start met windstil en halverwege de ronde de wind opeens windkracht 4/5 waait. Dan is de golfbaan op eens totaal anders. Wel fantastisch.


Als laatste speelde ik voor de verandering geen linksbaan, maar een echte bosbaan. Samen met drie Schotten speelde we foursome matchplay. Wat een lol en wat een prachtige basbaan. Beetje geel door de droogte, maar echt een baan die je gespeeld moet hebben als je een keer geen linksbaan wilt spelen. Ladybank Golf Club is echt een perfecte, lastige bosbaan.


Ga je naar Schotland, bezoek dan vooral deze twee banen, je krijgt er echt geen spijt van.


Op naar de volgende reis.


Bekijk hier de foto's van beide golfbanen.

Alles is golf


Wat zo mooi is dat golf echt een onderdeel is van het leven in Schotland. Overal voel en proef je golf. Bloembakken met golfclubs, 's avonds zie je allerlei soorten mensen putten op de golfbaan of over de golfbaan wandelen met de hond. Je rijdt met je golftrolley door de straten gewoon naar huis. Het is juist part of life. Very nice.