Even op en neer naar Prince's Golf Club


Vrijdagochtend 06:30 uur staat de auto klaar om te vertrekken naar Prince's Golf Club. Het is nog donker en heel vroeg. Maar op naar twee mooie dagen golf in Engeland. Met de auto, de trein en de auto komen we aan in een regenachtig Engeland. Het is even wennen aan het linksrijden, maar als we het compound oprijden in Sandwich naar de golfbaan start het echte mooie avontuur. Als eerste zien we de golfbaan The Royal St. George liggen. De golfbaan waar in 2021 The Open is gespeeld. Wat een plaatje. Even verderop ligt Prince's Golf Club. Een 27 holes links course. Het avontuur is begonnen.


Na een goede hamburger slaan we in de middag af. Wat een baan, spelen met de wind in perfecte condities, zonnetje en wind en lekker fris. Heerlijk om te lopen. De golfbaan speelt echt als een links course zoals het moet zijn. Diepe bunkers, harde fairways en snelle mooie en moelijke greens. Het is spelen met alle elementen wat golf zo mooi maakt, wind, regen, harde fairways, bunkers. Je moet alles beheersen om hier een beetje goed door te komen. Zo gaaf.


Na een fantastische ronde golf aan het bier in het clubhuis. Het is zo mooi van lelijkheid om hier te zitten. Maar de vergezichten vanuit het clubhuis zijn fantastisch, als schilderijen zo mooi.


Op naar dag 2. De dag start weer vroeg om mooie foto's te maken. 6 uur op en 6:30 buiten. Wat word ik beloond om zo vroeg op te staan, na wellicht 1 biertje teveel ;-). Mooie oranje luchten, wolken en echt adembenemende vergezichten. Mooier en blijer kan je mij niet maken.

Na een fantastische vroege ochtend mochten we om 09:30 de baan in. Gelukkig nog droog, maar dat gaat veranderen, gaf de caddymaster aan. En na 9 holes met nog hardere wind gespeeld te hebben, start de regen. Zo hard dat we het uiteindelijk na 7 holes laten voor wat het is. Op naar huis, in de regen tot aan de deur.


Ondanks de regen, wat ook hoort bij golf in Engeland, echt een fantastische ervaring om hier gespeeld te hebben en wat een plaatjes.


Op naar de volgende trip.