Begonnen vanuit passie voor golf & fotografie


De golfbaan professioneel in de schijnwerpers van leden, greenfeespelers, sponsoren, de NGF en lokale belanghebbenden? 


Maak kennis met Hole 18 fotografie, wij helpen je graag dit te realiseren.


Iedere golfbaan heeft zo zijn eigen karakter en uitstraling en is de kern en trots van de vereniging. Naast de sociale aspecten binnen de vereniging is juist het karakter van de baan datgene wat de leden bindt aan de vereniging en greenfeespelers en andere belangstellenden doet terugkeren. 


De keuze voor de vrije golfers of leden van golfclubs die ook eens elders willen spelen is smaller geworden. Bovendien is de communicatie en presentatie van de prachtige baan, drastisch anders geworden in vergelijking met 10 jaar geleden. De website en social media zijn vandaag de dag het communicatie platform geworden voor zowel de leden als mogelijk geïnteresseerden in jullie golfbaan. En met geïnteresseerden bedoelen we niet alleen leden. Ook sponsoren, lokale overheden, media en ook de NGF zullen de baan beter opmerken bij de juiste presentatie van de trots van de vereniging, de golfbaan zelf.


Ook de baancommissaris en het team van greenkeepers zullen verheugd en trots zijn als datgene waar ze zoveel werk en energie insteken op waarde wordt geschat middels een perfecte visualisatie en presentatie van de golfbaan. Gedreven vanuit passie voor golf en fotografie verzorgt ‘Hole 18 fotografie’ de visualisatie van de golfbaan vanuit het perspectief van de golfspeler met oog voor details en natuur.


Maak kennis met ons en laat je inspireren over de mogelijkheden om de baan sfeervol, professioneel en voor ieder in het oog springend in beeld te brengen.

Iedereen kan foto's maken. Waarom moet je dan kiezen voor Hole 18?


  • Hole 18 onderscheidt zich door het maken van natuurgetrouwe foto's, wij laten de baan in hun waarde. Wij bewerken de foto's zodanig dat de foto of video een natuurlijke uitstraling heeft.
  • Onze brede kennis en lange ervaring van de golfsport en in fotografie zijn de basis voor professionele foto's.
  • Wij maken foto's die je kan gebruiken voor je website of social media (wij zorgen dat wij de juiste foto maken in de juiste verhoudingen).
  • Een planmatige aanpak van voorbereiding tot uitvoering waarin wij een analyse van licht, de golfbaan, de omgeving en andere facetten maken, zodat wij precies weten waar je de beste foto's kan maken om een hole of andere faciliteit zo goed mogelijk in beeld te brengen.
  • Alle projecten doen we met zijn tweeën, zodat wij vanuit een 4-ogen principe naar te maken foto kijken.
  • Wij ondersteunen en begeleiden je om foto's of video's te maken die ook goed te integreren zijn op je website of te gebruiken zijn voor social media.

Peter van Weel

Al meer dan 30 jaar houd ik mij bezig met fotografie en golf. Met een inmiddels mooie handicap van 2,6 sla ik een goede bal. Mijn successen in golf zijn twee keer clubkampioen en 1x PAR 3 kampioen op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Hier ben ik zeer trots op. 


Trots en blij word ik ook vooral van het spelen op mooie golfbanen in binnen- en buitenland, Na elk jaar maak ik een fotoboek van de mooiste foto´s. Hier kijk ik met trots en verlekkerd terug naar de mooie foto´s van de gespeelde golfbanen.


Vanuit deze passie ben ik in 2020 Hole 18 Golffotografie gestart. Om jouw golfclub goed "in the picture" te zetten. Mijn doel is om jou te helpen met het goed in beeld brengen van jouw golfclub, wat past bij de sfeer, cultuur, missie en visie van de golfclub. Maar ook de faciliteiten zoals het restaurant, de golfpro´s of oefenfaciliteiten.

Waarom? Ik Google veel naar golfbanen, gewoon omdat het leuk is en om te kijken waar ik in de toekomst wil spelen. Veel golfbanen hebben prachtige foto´s, echter velen ook niet. Meestal haak ik dan gelijk af en zoek ik naar een andere golfbaan. Super jammer natuurlijk, want ik denk dat elke golfbaan mooi is. Ik wil golfclubs en banen helpen om hun golfbaan echt mooi in beeld te brengen. Mijn golfervaring gecombineerd met mijn lange ervaring in fotografie zorgen ervoor dat jouw golfbaan en alles wat daar omheen zit goed in beeld komt.


Door de golfbaan, het clubhuis, de oefenfaciliteiten en golfpro´s mooi in beeld te brengen geef je je leden, sponsoren en gasten iets waar ze naar uitkijken en trots op zijn. Het is het visitekaartje van je golfclub. Wat levert het op? Het levert je vooral trotsheid op bij je leden, gasten en sponsoren. Ook zullen meer mensen over je golfclub praten, wat een positief effect heeft voor het aantrekken van eventueel leden, gasten, sponsoren of bedrijven.

Martin van Herwaarden

Sinds mijn kinderjaren ben ik al gefascineerd geraakt door fotografie, een hobby die de laatste 10 jaar een behoorlijke vlucht heeft genomen. Vijftien jaar geleden heb ik de golfsport ontdekt en ben in 2010 lid geworden op GC De Hoge Kleij en kom met een Hcp van rond de 10 redelijk door de baan.


Tijdens mijn eerste jaar op De Hoge Kleij nam ik tijdens mijn rondjes regelmatig de camera mee en was ik rond zonsopkomst of zonsondergang regelmatig in de baan te vinden. De foto’s die ik maakte werden snel opgemerkt door onze club-manager en bestuurslid Marketing en PR. Het duurde dan ook niet lang voor men mij vroeg huis-fotograaf van onze club te worden. Naast de fotografie van de baan voor de website was ik ook actief met reportage van bijvoorbeeld het NK strokeplay en de Amersfoortse Golf Kampioenschappen (AGK). Dit alles doe ik nog met veel plezier en passie en het is heel prettig de positieve reacties van Bestuur en medeleden te mogen ontvangen. Ook buiten de golfclub om op Social Media bleef mijn fotografie werk niet onopgemerkt.


In die jaren fotografie op de Hoge Kleij ben ik me vooral gaan concentreren op het sfeervol en karakteristiek fotograferen van de golfbaan. Met alle respect naar de makers van kiekjes met de telefoon maar een sfeervolle en karakteristieke foto van een hole of detail in de baan vergt voorbereiding en tijd.

Ik vind het heerlijk en rustgevend om met de camera tijdens het ‘gouden uurtje’ die ene sfeervolle foto te mogen maken van een signature hole.

Mijn passie voor fotografie en natuur brengt me de laatste jaren regelmatig naar Afrika. Na zelf enkele fotografie reizen als gast te mogen meemaken, ben ik zelf begonnen met het organiseren van dergelijke fotoreizen, met als doel het ondersteunen van goede doelen. De reizen die ik samen met een compagnon organiseer gaan naar bestemmingen in Kenia, Rwanda, Zuid Afrika, Namibië en Zambia. Logischerwijze ruil ik aldaar soms ook mijn camera in voor een set golfclubs. Natuurfotografie omvat ook het begrip ‘landscape’ fotografie en golfbaan fotografie is precies wat het is, een specifieke ‘landscape’ met vele, door de architect bedachte facetten. Hoe mooi kan het zijn om die facetten in beeld vast te leggen!


Peter en ik hebben elkaar in 2020 leren kennen op de Hoge Kleij en al snel na de 1e kennismaking waren we het samen eens; golfbaan fotografie is een specifiek iets en vergt kennis van de sport en fotografie vaardigheden. Niet lang daarna hebben we de handen in één geslagen en delen we de passie voor onze sport en fotografie van golfbanen en gaan dit uitdragen binnen Hole18 Fotografie.

De vereniging is het sociale karakter van een golfclub en dat is uiteraard een erg belangrijk aspect. Echter de golfbaan is in zekere zin ‘het product’ van de club. Een eerste contact met bijvoorbeeld sponsoren of greenfee spelers is de website. Middels onze fotografie maken we foto’s voor de club website die in het oog springen en garant staat voor het karakter van de baan. Voor de marketing en de PR van de golfbaan is er toch niets mooier dan direct bij het openen van de site een inspirerende foto serie onder ogen te krijgen van de baan in al zijn aspecten?


Last but not least vind ik het geweldig en motiverend om met mijn fotowerk de baancommissaris, de baan architecten en de greenkeepers blij en trots te kunnen maken op datgene wat zij met prachtig werk hebben gerealiseerd.


Jouw golfbaan perfect in beeld.


Follow me on Instagram
@hole18golffotografie