Begonnen vanuit passie voor golf & fotografie


De golfbaan professioneel in de schijnwerpers van leden, greenfeespelers, sponsoren, de NGF en lokale belanghebbenden? 


Maak kennis met Hole 18 fotografie, wij helpen je graag dit te realiseren.


Iedere golfbaan heeft zo zijn eigen karakter en uitstraling en is de kern en trots van de vereniging. Naast de sociale aspecten binnen de vereniging is juist het karakter van de baan datgene wat de leden bindt aan de vereniging en greenfeespelers en andere belangstellenden doet terugkeren. 


De keuze voor de vrije golfers of leden van golfclubs die ook eens elders willen spelen is smaller geworden. Bovendien is de communicatie en presentatie van de prachtige baan, drastisch anders geworden in vergelijking met 10 jaar geleden. De website en social media zijn vandaag de dag het communicatie platform geworden voor zowel de leden als mogelijk geïnteresseerden in jullie golfbaan. En met geïnteresseerden bedoelen we niet alleen leden. Ook sponsoren, lokale overheden, media en ook de NGF zullen de baan beter opmerken bij de juiste presentatie van de trots van de vereniging, de golfbaan zelf.


Ook de baancommissaris en het team van greenkeepers zullen verheugd en trots zijn als datgene waar ze zoveel werk en energie insteken op waarde wordt geschat middels een perfecte visualisatie en presentatie van de golfbaan. Gedreven vanuit passie voor golf en fotografie verzorgt ‘Hole 18 fotografie’ de visualisatie van de golfbaan vanuit het perspectief van de golfspeler met oog voor details en natuur.


Maak kennis met ons en laat je inspireren over de mogelijkheden om de baan sfeervol, professioneel en voor ieder in het oog springend in beeld te brengen.

Waarin onderscheiden wij ons?

Iedereen kan foto's maken. Waarom moet je dan kiezen voor Hole 18?


  • Hole 18 onderscheidt zich door het maken van natuurgetrouwe foto's, wij laten de baan in hun waarde. Wij bewerken de foto's zodanig dat de foto of video een natuurlijke uitstraling heeft.
  • Onze brede kennis en lange ervaring van de golfsport en in fotografie zijn de basis voor professionele foto's.
  • Wij maken foto's die je kan gebruiken voor je website of social media (wij zorgen dat wij de juiste foto maken in de juiste verhoudingen).
  • Een planmatige aanpak van voorbereiding tot uitvoering waarin wij een analyse van licht, de golfbaan, de omgeving en andere facetten maken, zodat wij precies weten waar je de beste foto's kan maken om een hole of andere faciliteit zo goed mogelijk in beeld te brengen.
  • Alle projecten doen we met zijn tweeën, zodat wij vanuit een 4-ogen principe naar te maken foto kijken.
  • Wij ondersteunen en begeleiden je om foto's of video's te maken die ook goed te integreren zijn op je website of te gebruiken zijn voor social media.

Natuurgetrouwe foto's

Wij vinden dat je de natuur de natuur moet laten. Natuurlijk bewerken wij de foto's. Wij vinden het belangrijk dat de baan zo natuurgetrouw weergegeven moet worden, net zoals wij dit zien door onze ogen. Ook het klimaat verandert en de banen worden veelal droger en wellicht minder groen. Ook dan is een golfbaan mooi. Het gaat ook om het lijnenspel, de glooiing en de omgeving er omheen.