Een verlaten golfbaan


Het is corona en we mogen niks. Niet sporten, op kantoor werken, naar school of iets anders. We zitten in een intelligente lockdown. Niet sporten betekent ook niet golfen. Maar foto's maken mag wel. Als lid van De Utrechtse Golfclub Amelisweerd had ik het voorrecht om foto's te maken van de golfbaan en wel helemaal in mijn eentje. Op …. reed ik naar UGC Amelisweerd waar ik mijn auto parkeerde op een lege parkeerplaats. Dat was al best bijzonder. Maar toen ik mij even later helemaal alleen op de verlaten golfbaan waande, bekroop mij een gevoel van onwerkelijkheid. Het was zo stil. Je hoorde niks, op een paar vogels na. Het was warm en mooi weer. Het is bizar hoeveel rust, ruimte en vrijheid het geeft om alleen op een golfbaan te lopen. Het is een beetje surrealistisch, maar wel echt gaaf. Bepakt met camera en statief aan de slag. Het was al best laat, dus opschieten geblazen, voordat de zon helemaal onder zou zijn. 


Het mooie van elke golfbaan is het ontstaan van de contouren door schaduwen. Zo ook op Amelisweerd. De kleuren worden mooier en de schoonheid van de baan wordt steeds zichtbaarder. Gewoon gaaf. 


Ondanks dat het fantastische ervaring was, zo alleen op de golfbaan, ben ik liever met veel mensen op de golfbaan te vinden.