De Texelse, Schotland in Nederland.


Op een zomerse ochtend juli 2020 waande ik mij in Schotland in Nederland. En wel op de Texelse golfbaan. Vooral de tweede 9 is een fantastische ervaring. Je waant je echt in een andere wereld. Harde fairways, greens, hoge duinen, helmgras en natuurlijk wind. Want dat je heb je altijd op een eiland en op een links golfbaan. Een links course is een golfbaan op een stuk grond waar eigenlijk niks groeit. Dit is natuurlijk niet zo op de Texelse, maar toch voelt het wel zo. 


Wat maakt het zo mooi de links golfbanen. Het zijn vooral de rondingen, vormen en hoogteverschillen die de baan zo mooi maken. De afwezigheid van bomen zorgt voor het weidse uitzicht, waardoor de contouren van de golfbaan nog meer tot zijn recht komen. Zeker aan het begin van de ochtend en het einde van de middag als de zon laag staat en de schaduwen de contouren nog mooier maken. Het wordt adembenemend. Dit is waarom je graag op dit soort banen wilt golfen. Het zien van deze contouren, kleuren en kleurverschillen maakt het gewoon schitterend. Ik golf al best lang, maar de Texelse is voor mij misschien wel de links course die je in Nederland hebt. 


Ik had het voorrecht om de golfbaan zowel te spelen als te mogen fotograferen. Meerdere keren ben ik in mijn vakantieweek foto's gaan maken, zowel 's ochtends als 's avonds. Echt adembenemend. Vooral als je uiteindelijk helemaal alleen en verlaten op de golfbaan loopt. Niet te beschrijven hoe dat voelt, echt waanzinnig. 


Als je mij vraagt wat de mooiste hole is op De Texelse, dan weet ik dat eigenlijk niet. Maar de tweede hole heeft wel alles in zich. Nu maar hopen dat deze de eerste 9 van De Texelse ook zo mooi gaan maken. 


Ook een keer spelen op De Texelse? Ga naar www.texelse.nl