De beleving van greenkeeping


05:30 De wekker gaat. Mijn vrouw vraagt of ik gek geworden ben, om 06:15 foto's maken van een greenkeeper op UGC De Pan. Nee zeg ik. Het is werkelijk prachtig in de morgen. Je hobbie uitvoeren geeft altijd heel veel energie.

06:15 Het is nog donker als ik op de golfbaan arriveer. Wat bijzonder blijft dat. Ik pak mijn cameraspullen en loop naar de 18e green, waar ik heb afgesproken met Arnoud de Jager, gastgreenkeeper voor een paar dagen. Het is nog te donker om goede foto's te maken. Het is echt allemaal zwart ;-).


06:45 Het wordt licht. Het blijkt een fantastische ochtend te zijn. Dauw die boven de heide zichtbaar wordt.

Ik was hier voornamelijk voor Arnoud, maar natuurlijk ook om de schoonheid van de Utrechtse Golfclub De Pan te proeven, voelen en ervaren. Wat is die baan toch prachtig. De hoogte verschillen, heide, glooiingen en het bos. Gewoon prachtig. Het is daarnaast prachtig om te zien hoe de greenkeepers hun uiterste best doen om de greens en de rest van de golfbaan in top conditie te krijgen voor het Nationaal Open.


Op naar het volgende project.