Vincent de Vries


Projectleider Golf & Sport bij De Ridder B.V. over golfbaan fotografie


Hoe kijk jij in het algemeen naar golfbaan foto’s?


Zodra ik een mooie foto zie van het werk wat onze greenkeeper teams leveren, wordt ik direct blij en trots op wat wij doen. Het geeft ook motivatie aan ons om er voor te zorgen dat de baan er altijd perfect bij ligt.

 


Wat vind jij belangrijk waar aandacht aan besteedt wordt in golfbaan foto’s?Het goed in beeld brengen van een hole is niet zo vanzelfsprekend als het wellicht lijkt, de ‘diepte’ in de foto is bepalend of je echt in de foto wordt meegetrokken om de contouren van een hole of een green te volgen. Als greenkeeper kijk ik anders naar een foto dan als een golfer zelf. Als er bijvoorbeeld een blaadje op een green ligt of een bunker ligt er niet verzorgd bij dan haak ik direct af want daar let ik dan op.


Wat moet een foto voor jou uitstralen?


Ik vind het belangrijk dat in een golfbaan foto de sfeer en het karkater van een baan goed in beeld wordt gebracht. Een foto van alleen een green is mooi maar de omgeving en de atmosfeer is minstens zo belangrijk. Golfen en het spelen van een baan is tenslotte ook een ‘beleving’.


 


Waarom vind jij dat golfbaan foto’s van toegevoegde waarde zijn voor golfbanen?


Golfbaan foto’s zijn echt van toegevoegde waarde voor ons als bedrijf, maar wellicht nog meer voor de golfclub zelf. De baan is het ‘gezicht’ van de vereniging en foto’s kunnen mede bepalend zijn voor de reputatie van de golfclub.